A modern kultúra kritikája

Néhány hete csoporttársaimmal vártuk az órakezdést a Iustineumban, amikor egy esztétika szakos hallgató megkérdezte tőlünk vajon hallottunk-e már erről, és a faliújságon egy KuK című jegyzetre mutatott.
 

Mindannyian a fejünket ráztuk, ő pedig megköszönte a közreműködést a rögtönzött közvélemény-kutatásban. Hazaérve gondoltam kicsit utánanézek ennek, most pedig megosztanám tapasztalataimat azokkal, akik eddig szintén nem találkoztak a honlappal.

„A KuK (Kultúra és Kritika) a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán alapított, az Esztétika Tanszék által működtetett független, kritikai portálja.
Itt kizárólag az egyetemi hallgatók írásai jelennek meg, az Esztétika Tanszék oktatóinak szerkesztői segédletével.
A KuK célja egy olyan, hetente bővülő internetes kritikai portál működtetése, mely a kritikaírás gyakorlata során kísérli meg újra felfedezni a kritika eredeti, értékközvetítő szerepét.„

A portál nagyon hasznos mindazok számára, akik érdeklődnek a művészetek kiemelkedő alkotásai iránt. Remek kritikai írásokat olvashatunk a film, irodalom, filozófia, esztétika, kiállítás, színház és zene területéről, valamint értesülhetünk aktuális kulturális eseményekről.

Forrás: http://www.mediakapu.hu/cikk/show/id/103

 

 

 

 

Facebook-hozzászólások